пʼятниця, 13 квітня 2018 р.

Урочисті проводи призовників весняного призову 2018 року


12 квітня 2018 року в Парафіївському селищному Будинку культури відбулися урочисті проводи призовників весняного призову 2018 року на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.
 Цього теплого весняного дня, щоб провести хлопців, в залі зібралися батьки, родичі, численні друзі тих, хто виконуватиме почесний обов’язок перед державою і поповнить ряди захисників нашої Вітчизни.
         По плану весняного призову з Парафіївської територіальної громади на службу мають відправитися три юнаки: Головач Артем Олександрович, Сідей Мирослав Олегович та Бондаренко Андрій Олександрович. На новобранців чекають суворі та нелегкі будні військової служби, які вимагатимуть від них самостійності та дисциплінованості, сумлінного виконання почесного обов’язку громадянина України.
        З вітальними словами та найкращими побажаннями  звернувся до призовників  селищний голова - Карпенко Валентина Федорівна, яка побажала юнакам міцного здоров’я, успіхів, з честю виконати почесний обов’язок громадянина України, змужнілими і здоровими повернутися додому, де на них чекатимуть їхні батьки та рідні. Адже у ці тривожні та нелегкі часи нашій Батьківщині потрібен захист і надійний тил. Бути захисником своєї землі, народу, миру, сім’ї – завжди почесно, гідно, благородно. У ході церемонії новобранцям селищний голова вручила подарунки та обереги.
     

  Із напутніми словами звернувся до призовників заступник військового комісара начальник територіальної оборони Ічнянського районного військового комісаріату капітан – Букша Роман Миколайович, зазначивши, що сьогодні саме той час, коли наша держава і весь український народ потребує  їхнього захисту, наполегливості, розуму та уміння, що саме на їх плечах нині тримаються підвалини незалежності та демократії. А також наголосив, що   - незабаром кожен з призовників вирушить у військову частину, туди, де кують військову  дисципліну, де стають справжніми чоловіками, де гартується дух нації.
 Хвилюючим моментом заходу став виступ матері одного з призовників  - Головач Тетяни Петрівни, яка від імені батьків, сини яких ідуть в армію, висловила надію, щоб сини через рік служби повернулися живими та здоровими до рідної домівки, щоб у щоденному армійському житті їх оберігала материнська молитва та зігрівали спогади про батьківську домівку і вручила коровай – символ домашнього тепла і любові. 
       До всіх привітальних слів, які в цей урочистий день надійшли на адресу призовників приєдналися учні Парафіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вихованці дитячої музичної школи, самодіяльний художній колектив «Оберіг» Южненського сільського Будинку культури і порадували присутніх своїми яскравими виступами.
       Сьогоднішні призовники були головними героями свята, а завтра всі, як один, одягнуть військову форму і стануть справжніми  солдатами.


                                                                Л.К.Пікуль-Дряпко, спеціаліст загального відділу Парафіївської селищної ради  


Немає коментарів: